News

Manic Panic: Your enviro-PANIQuiz for the week

by

comment

barretr_Earth-1.png

The ApocaDocs, Jim and Michael, present the Pre-Apocalypse News & Info Quiz (PANIQuiz) for the week beginning Monday, Sept. 19, to test your knowledge of current environmental news.

Get the Free Book, "Humoring the Horror of the Converging Emergencies."

This Week's PANIQuestions (Answers below):

1. What does a 20 year University of Florida study say Florida leads the world in?
a. Invasive species
b. Floridians
c. Sea level rise threat
d. Snowbirds
e. BPA contamination

2. What did a French study find happened to fish downstream from a pharmaceutical plant?
a. They were asexual.
b. They were easy.
c. They were metrosexual.
d. They were tastier.
e. They were intersex.

3. Where do climate scientists think the missing global heat might be hiding?
a. Deep in the oceans.
b. Behind the file cabinet.
c. Inside volcanoes.
d. Between tectonic plates.
e. In climate skeptics' craniums.

4. At the current pace of consumption when will humankind need a second planet earth to satisfy its appetites?
a. Huh? There's no second planet earth!
b. 2050
c. 2030
d. Tomorrow
e. Can we just eat the moon?

5. What did the EPA do regarding Shell Oil Co.?
a. Approved a permit for one of their drilling vessels.
b. Regulated their asses!
c. Prevented them from drilling in the Arctic Sea.
d. Approved their merger with Exxon.
e. Got into bed with their asses!

6. What did fellow Nobel Laureates Desmond Tutu and the Dalai Lama encourage Obama to do?
a. Stop smoking.
b. Save the whales.
c. Relinquish his Nobel Prize.
d. Let Hillary run.
e. Stop the Keystone XL pipeline.

7. Why are leading climatologists angry at the world's top cartographers?
a. Cartographers get better benefits, plus catered lunches.
b. A new map under-emphasizes ice melt in Greenland.
c. A new map misspells the word Greenland.
d. A new map exaggerates ice melt in Greenland.
e. Climatologists are angry by nature.

Answers:
___________________________________

1. What does a 20 year University of Florida study say Florida leads
the world in?
Correct Answer: (a): Invasive species
See "Invasive Amphibians, Reptiles in Florida Outnumber World, StudyFinds" (University of Florida via ScienceDaily)

2. What did a French study find happened to fish downstream from a
pharmaceutical plant?
Correct Answer: (e): They were intersex.
See "Gender-bent fish found downstream of pharmaceutical plants."
(Environmental Health News)

3. Where do climate scientists think the missing global heat might be
hiding?
Correct Answer: (a): Deep in the oceans.
See "Missing" global heat may hide in deep oceans" (Reuters)

4. At the current pace of consumption when will humankind need a
second planet earth to satisfy its appetites?
Correct Answer: (c): 2030
See "Humanity falls deeper into ecological debt: study" (PhysOrg)

5. What did the EPA do regarding Shell Oil Co.?
Correct Answer: (a): Approved a permit for one of their drilling
vessels.
See "EPA grants air permit to Shell for Arctic drilling" (CBS News)

6. What did fellow Nobel Laureates Desmond Tutu and the Dalai Lama encourage Obama to do?
Correct Answer: (e): Stop the Keystone XL pipeline.
See "For Obama, Peer Pressure from Nobel Laureates" (New York Times)

7. Why are leading climatologists angry at the world's top cartographers?
Correct Answer: (d): A new map exaggerates ice melt in Greenland.
See "Times Atlas is 'wrong on Greenland climate change'" (London Guardian)

___________________________________

For this week's news on Climate Chaos, Resource Depletion, Infectious Disease, Species Collapse, Biology Breach, and Recovery (with punchlines and mal mots), visit apocadocs.com.

Comments

This Week's Flyers

Around the Web